Zwitserskipgerecht met rijst

9 40 0 5
Aantal personen:
  • 2 st kipfilets(grote)
  • 1 st gesnipperde ui
  • 250 gr champignons
  • 1 teentje look
  • 1.25 dl gevogeltebouillon
  • 1.25 dl kokosroom (melk)
  • 1 eetl fijngehakte peterselie en 12 sprietjes bieslook
  • 150 gr rijst
  1. Beginnen met water op te zetten voor de rijst en maak de rijst zoals het op de verpakking staat. Tegelijkertijd begin je met het vlees te zouten,peperen en wat lichtjes nootmuskaat te strooien,dan het vlees in dunne reepjes snijden.In wok of hapjespan de olie of boter heet laten worden de knoflook met het uitje lichtjes fruiten dan de kip erbij goed omscheppend bakken op een getemperde warmtebron,dan de gesneden champignons of paddestoelen erbij goed bakkend om en om scheppend.Doe dan de gevogeltefond met het koksroom erdoor goed roeren tot er een mooie saus onstaat,als laatste de peterselie en met het opdienen wat klein geknipte bieslook erover,samen met de rijst op tafel zetten.e.v.t.nog wat zout en peper toevoegen.
hildeke3105