'Zwitserse rösti-ovenschotel met gehakt

11 30 0 5
Aantal personen:
  • 350 gr rösti ( diepvries)
  • 300 gr mager gehakt
  • 1 witte ui
  • 75 gr geraspte wortel
  • 1,5 tl gehaktkruiden
  • 1 handjevol geraspte kaas
  • eventuel een fijn gesneden rood pepertje
  1. .
  2. Recept voor 2/3 personen
  3. :
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ondertussen breng je het gehakt op smaak met de gehaktkruiden en bak je het gehakt rul in de pan. Snijd de witte ui in ringen en rasp eventueel de wortel als je geen kant-en-klaar zakje geraspte wortel hebt. Schep de rosti in een middelgrote ovenschaal, daar overheen de witte ui, daaroverheen de geraspte wortel, daar overheen eventueel wat rode peper of jalapeno's.
  5. Als het gehakt klaar is schep je deze over de geraspte wortel/rode peper. Als laatste nog wat geraspte kaas over de ovenschotel en hij kan de oven in.
  6. Na ongeveer 30 minuten is de ovenschotel klaar en is de geraspte kaas lekker krokant geworden.
  7. Tip: Het is aan te raden om een lekkere frisse salade erbij te serveren, omdat de ovenschotel alleen een beetje te machtig is.
Love to Cook