Zwitserse aardappelschotel met tomaat

34 40 3 5
Aantal personen:
  • 8 kleine vleestomaten
  • 2 uien
  • 4 el boter
  • 2 el kappertjes
  • 1 el gehakte tuinkruiden
  • zout en peper
  • 150 gr Emmentaler
  • 4 eieren
  • 1/8 liter bouillon
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • 1/8 liter melk
  • wat bieslook
  • 400 gr voorgekookte aardappelen in schijfjes
  1. Je wilt eten van alle werelden en toch is dit leuke gerechtje niet in een pak te koop. Dit maak je zelf en je geeft er met de Emmentaler een Zwitsers accent aan mee. Lekker alle daagse ingrediënten, in elke supermarkt en bij iedereen om de hoek te koop, maar toch een bijzonder gerecht om op tafel te zetten.
  2. Snijd een kapje van de tomaten en hol ze met een lepeltje uit. Snijd de tomaatdekseltjes en de uien fijn. Verhit de helft van de boter en laat de ui hierin glazig worden. Laat de tomaatblokjes 1 minuut mee smoren. Voeg de gehakte kappertjes en kruiden toe, breng op smaak met zout en peper en laat de massa afkoelen. Rasp de Emmentaler, roer de helft door het uimengsel en vul de tomaten hiermee. Zet de tomaten in een ingevette platte ovenvaste schaal. Snijd de aardappelen in plakjes en leg die tussen de tomaten. Klop de eieren los met de bouillon, de melk, zout, peper en paprikapoeder en schenk dit over de tomaten en de aardappelen. Strooi de rest van de kaas hierover en leg hier en daar een botervlokje. Zet de schaal in de op 200 °C voorverwarmde oven en laat de kaas in 20 minuten gratineren. Bestrooi het gerecht voor het serveren met bieslook.
Love to Cook