ZWAARDVIS MET TOMAAT, KOMKOMMER EN RODE UI

0 40 5 5
Aantal personen:
  • 600 GR ZWAARDVIS 2 CM DIK
  • 2 TOMATEN IN BLOKJES
  • 1/2 KOMKOMMER IN BLOKJES
  • 1 RODE UI IN BLOKJES
  • 1 TEENTJE KNOFLOOK GEHAKT
  • 1 EL OLIJFOLIE
  • 1 KOFFIELEPEL GEDROOGDE OREGANO
  • 4 EL OLIJFOLIE VOOR MARINADE
  • SAP VAN 1 CITROEN
  • 1 EL GEHAKTE BLADPETERSELIE
  • 4 BLAADJES LAURIER
  • PEPER UIT DE MOLEN EN ZOUT
  1. DOE het citroensap in een kommetje met peper en zout. Schenk er de olijfolie bij, roer goed glad en voeg er de peterselie en laurier aan toe. Bestrijk met een keukenpenseeltje de zwaardvis aan beide klanten met de marinade. Zet 10 minuten afgedekt in de koelkast. Meng in een kom de tomaten met de komkommer, ui, en knoflook. Voeg er de olijfolie, olijven en de oregano aan toe. Schep goed om en zet alles afgedekt koel weg. Verwarm de ovengril of de tafelgrill. Dep de vis goed droog met keukenpapier en rooster 2 tot 3 minuten aan elke kant. Verdeel de vis over de warme borden, schep er de groenten bij, lekker met brood of aardappelen in de schil
NelekeP