Zwaardvis in een stoofpotje met venkel en olijf

7 40 0 5
Aantal personen:
  • 2 knollen venkel
  • 1 flinke eetlepel gedroogde oregano
  • 4 moten zwaardvis
  • 1 citroen
  • 150 gr ontpitte zwarte olijven
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 dikke ui
  • 2 teentjes look
  • 1 liter passata van goede kwaliteit
  • 1 vers rood pepertje
  • 8 middelgrote vastkokende aardappelen
  1. Schil de aardappels, snij ze in blokjes ter grootte van een half goldballetje en kook ze net gaar in gezouten water.
  2. Snij de ui en de look en fruit ze aan in olijfolie.
  3. Snij de venkel in blokjes en stoof ze mee aan met de ui en de look tot alles glazig is. Giet het glas witte wijn erbij en laat wat uitkoken.
  4. Doe de passato erbij, kruid met zout en de fijngehakte (eventueel zonder de zaadjes erbij) rode peper en voeg ook de oregano en de olijven toe.
  5. Was de citroen goed en snij hem in flitterdunne plakjes. Voeg ook dit bij de tomatensaus en laat even pruttelen.
  6. Voeg nu de stukken zwaardvis toe en proef of de saus nog zout en of peper nodig heeft. Laat zachtjes twintig minuutjes doorpruttelen (of langer als je dikke stukken vis hebt) en doe er de laatste 5-7 minuutjes de afgegoten aardappeltjes bij.
  7. Tip: voor de liefhebbers kunnen er kappertjes bij en de gewone citroen vervangen door geconfijte citroen geeft het geheel een exotische toets.
AuthenticTaste