Zuurkoolsoep met bonen uit Friuli

4 160 0 5
Aantal personen:
  • 250 g cannellinibonen, 1 nacht geweekt in koud water of 1 blik van 800 g
  • 3 aardappelen, in blokjes
  • 250 g zuurkool
  • 150 g speck, in blokjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 laurierbladje
  • 1 eetl bloem
  • 4 eetl olijfolie
  • zout & peper
  1. Doe de geweekte bonen in 1 pan met de bouillon. Breng aan de kook en laat op laag vuur 1 uur 30 koken. Voeg de aardappelen, de helft van de knoflook, zout en peper toe en kook nog 30 minuten.
  2. Doe de zuurkool met de laurier in 1 andere pan, overgiet met water en kook hem 30 minuten. Giet af en doe hem bij de bonen.
  3. Verhit de olie in 1 pan en bak het speck met de rest van de knoflook 1 paar minuten. Roer de bloem erdoor en daarna 2 eetl bonenkookvocht. Roer dit door het zuurkoolmengsel en laat nog 30 minuten koken.
brubru