Zuurkoolschotel met appeltjes en creme fraiche`Een ware smaaksensatie met de combinatie van appeltjes, crème fraîche, gehakt, spekjes en mosterd

6 45 0 5
Aantal personen:
  • mosterd naar smaak
  • 5 dikke aardappelen
  • 250 gr zuurkool
  • 1 bakje spekjes 125 gr
  • 1 klein bakje crème fraîche
  • 1/2 appel
  • geraspte kaas, zout, peper
  • 1 scheutje melk
  • 1 klontje boter
  • 150 gr gehakt
  1. .
  2. Materialen
  3. Hulpmiddelen Ovenschaal; pan voor de aardappels; zeef; kom Voorbereiding Oven voorverwarmen op 180 graden c. aardappel puree maken
  4. .
  5. Bereiden
  6. Schil de aardappelen en kook de aardappelen gaar met wat zout.
  7. Bak ondertussen de spekjes uit en bak het gehakt rul. Breng op smaak met peper en zout. Laat onder tussen ook de zuurkool uitlekken en verwarm de oven voor op 180 graden.
  8. Meng de zuurkool met 2 eetlepels crème fraîche en de kleingesneden appel. En bedek de bodem van de ovenschaal hiermee.
  9. Verdeel hierover weer het mengsel van gehakt en spekjes
  10. Stamp de aardappels tot puree samen met de mosterd, melk, boter en breng op smaak met peper en zout.
  11. Verdeel de aardappelpuree over het gehaktmengsel in de ovenschaal. Strijk de bovenkant glas met de bolle kant van een lepel.
  12. Verdeel nu een laagje crème fraîche over de aardappel puree en strooi hierover weer een beetje geraspte kaas.
  13. Plaats de ovenschotel in de oven en bak in ca. 45 minuten goudbruin. in combi oven gaat het sneller!
  14. Serveertips
  15. TIPS
  16. - In plaats van gehakt kan je ook de vulling van een worstje rul bakken, dit geeft extra veel smaak.
  17. - De ovenschotel is gemakkelijk van te voren te bereiden en later af te bakken
Love to Cook