zuurkool

0 80 4 5
Aantal personen:
  • gram 350 witte kool
  • glas 1.5 witte wijn
  • glas 1 water
  • eetlepels 2 azijn
  • koffielepel 1 kappertjes
  • stuks 6 jeneverbessen
  • stuks 2 spek van 2 a 3 cm dik
  • stuks 2 weense worsten
  • stuks 2 lunchworst van 2 a 3 cm dik
  • blad 2 laurierbladen
  • zout en peper
  • reuzel
  • 1 ajuin
  1. neem het spek en verwijder de zwoerd en snijd het spek in stukken van ongeveer 4 a 5 cm groot,
  2. snijd de ajuin in halve ringen
  3. doe de 2 glazen witte wijn in een maatbeker samen met het glas water en 2 eetlepels azijn
  4. smelt reusel in de pot en bak het spek lichtjes aan alsook de worsten en lunchworst,
  5. doe het vlees uit de pot en bak de ajuin lichtjes aan zonder bruin te kleuren, en doe er dan de witte kool bij en het vocht ( witte wijn en water en de 2 lepels azijn)
  6. doe er ook de kappers en jeneverbessen bij en de 2 laurierbladeren
  7. en laat 30 min stoven op een zacht vuur
  8. doe er beetje zout en peper van de molen in volgens smaak
  9. wel niet te hard kruiden om te smaak te behouden van de zuurkool
pauleke
Meer inspiratie

BelgischGroenteHoofdgerecht