Zuurdesemboterham met beenham en pickles

6 15 0 5
Aantal personen:
  • 45 g Becel Gold
  • 3 stengels bieslook
  • 4 sneden zuurdesembrood
  • 4 sneden gekookte beenham
  • 10 kleine bloemkoolroosjes
  • 500 g augurken
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 500 g inleguitjes
  • wit van 1 lente-uitje
  • 2 wortelen
  • 25 cl water
  • 25 cl azijn
  • 75 g maïszetmeel
  • 75 g suiker
  • 6 eetlepels mosterd
  • 25 g kurkuma
  • snuifje cayennepeper
  • 3 stronkjes witloof
  1. Snij de groenten voor de picklessaus klein. Begin met een laag groenten in een schaal en bestrooi met een snufje zout. Werk zo laag per laag af tot alle groenten verwerkt zijn. Zet onder water en plaats 24 uur afgedekt in de koelkast.
  2. Spoel de groenten af en gaar de groenten (niet de inleguitjes en paprika) kort. Doe alle groenten samen in een grote bokaal.
  3. Voor de saus: doe alle ingrediƫnten in een grote kookpot en breng aan de kook. Roer voortdurend en laat 10 minuten doorkoken. Giet deze saus op de groenten in de bokaal. Sluit af en laat afkoelen.
  4. Mix de Becel Gold met de fijngesneden bieslook in een kom. Besmeer er het zuurdesembrood mee, leg er een snede ontvette ham op en werk af met de pickles!
  5. Serveer met een fris witloofslaatje.
  6. Dit recept is een creatie van chef-kok Jeroen De Pauw.
Becel