Zuppa povera

5 25 0 5
Aantal personen:
  • 2 st venkelknollen
  • 1 st ui
  • 1 teentje look
  • 1 halve liter groente- of kippenbouillon
  • 1 half bliikje witte bonen
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 50 gr gerapte parmezaanse kaas
  1. 1.Maak de groente schoon en bewaar het groen van de venkel.
  2. 2.Snijd de venkelknollen in plakken en de ui en de knoflook in snippers.
  3. 3.Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, de knoflook en de venkel in 10 minuten lichtbruin.
  4. 4.Voeg de bouillon en de uitgelekte witte bonen toe en laat de soep nog 10 minuten koken.
  5. 5.Snijd de sneetjes brood schuin door en rooster ze onder de grill aan beide kanten lichtbruin.
  6. 6.Strooi de kaas erover en laat het onder de grill smelten.
  7. 7.Snijd het achtergehouden venkelgroen fijn en roer het door de soep. Maak de soep op smaak met peper en weinig zout
hildeke3105