Zuppa pasta en fagioli (soep op Italiaanse wijze met bonen en pasta)

225 30 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 eetlepels Bertolli extra vergine
  • 1 ui, in reepjes gesneden
  • 10 teentjes look, gepeld en fijngehakt
  • 2 blikken bonen, afgespoeld en uitgelekt (van 240 g)
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 blokjes Knorr Finesse groentebouillon
  • zout, peper
  • 50 g kleine elleboogjes (pasta)
  • parmezaankrullen
  • 3 rozemarijntakjes
  • 0.5 koffielepel pili-pili
  • 1 handvol rucola, fijngesneden
  1. Los de bouillonlblokjes in 1.5 l warm water op
  2. Warm 1 eetlepel olijfolie op in een soepketel met een dikke bodem.
  3. Braad er de uireepjes in tot ze glazig zijn (ongeveer 2 minuten).
  4. Braad er vervolgens de lookteentjes in.
  5. Voeg er de bonen, de laurierblaadjes en de rozemarijntakjes bij.
  6. Giet er de bouillon in. Breng op smaak met zout, peper en pili-pili. Dek de soepketel af.
  7. Halveer - als het kookpunt bereikt is - de kracht van het vuur en laat 10 minuten sudderen.
  8. Voeg er de pasta aan toe en laat nog 10 minuten koken.
  9. Verwijder de laurierblaadjes en de rozemarijntakjes.
  10. Dien de soep op in kommen en werk af met de rest van de olie, met rucola en parmezaankrullen.
Solo