Zuiderse tomatensoep

11 60 4 5
Aantal personen:
  • 2 grote uien
  • 2 rode uien
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1/2 knol venkel
  • 6 grote gepelde tomaten
  • 1/2 rookworst
  • 5 wortelen
  • 1 prei
  • 4 selderstokken
  • 1 raap
  • 100 gram erwtjes
  • 1 grote aardappel
  • 2 klontjes suiker
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 handen engelenhaar gebroken
  • 1/2 tl gedroogde sali
  • 1 tl gedroogde korianderblaadjes
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 tl gedroogde tijmblaadjes
  • peper
  • zout
  • 1 blokje knorr groenten bouillon
  • 2 blokjes knorr runds bouillon
  • 2 blokjes knorr mediteraan bouillon
  • water
  1. Was en snij alle groenten fijn (brunoise).
  2. Snij de aardappel in blokjes van 1cm
  3. stoof de uien en de fijn gesneden knoflook
  4. voeg de rest van de groenten toe behalve de aardappel
  5. laat alles goed aanstoven en voeg 2l water toe
  6. laat de soep een kwartierje koken. Leg de rookworst in de soep en laat deze een kwartiertje mee koken.
  7. Haal de rookworst uit de soep en snijd in kleine blokjes, haal de tomaten uit de soep en snijd ze in fijnere stukken.
  8. voeg opniew 2liter water toe , de aardappel en de kruiden
  9. voeg het engelenhaar toe en laat de soep een vijf tal minuutjes goed doorkoken
  10. breng op smaak met peper en zout.
Roel M