Zuiderse lasagne

14 105 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr gehakt
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 4 teentjes look, geperst
  • 1 groot blik tomatenstukjes
  • 5 el ketchup
  • 1 el gedroogde basilicum
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 1 kl paprikapoeder
  • tabasco
  • 150 gr jonge spinazieblaadjes
  • 250 gr geraspte kaas
  • olijfolie
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 pak lasagnevellen
  1. - snij de paprika's, courgette en aubergine in blokjes
  2. - verwarm wat olijfolie in een ruime pan en bak de ui- en looksnippers glazig
  3. - voeg de paprikablokjes, courgette en aubergine aan toe en roer stevig om
  4. - doe er de tomatenstukjes, bouillonblokje en kruiden bij en breng aan de kook, laat pruttelen tot de groenten beetgaar zijn
  5. - bak het gehakt rul in een droge koekenpan met antiaanbaklaag
  6. - voeg het gehakt en ketchup toe aan de saus en breng op smaak met peper, zout en tabasco
  7. - schep een lepel saus op de bodem van een ovenschaal
  8. - bestrooi met wat kaas
  9. - bedek met lasagnevellen en herhaal saus en kaas
  10. - voeg na de kaas, een laag spinaziebladen en een lasagnevel toe
  11. - herhaal nogmaals saus, kaas... tot de schaal vol is
  12. - eindig met een laag spinazie die je volledig afdekt met de gemalen kaas
  13. - verwarm de oven voor op 190°C
  14. - plaats de schotel in de oven tot de kaas goudbruin is en de lasagne gaar
Lydievr