Zoute kaastaart met italiaanse kruiden

1 60 0 5
Aantal personen:
  • 500 g ricotta
  • 1 pak bladerdeeg (rond)
  • 125 g mozarella
  • 100 g parmezaanse kaas
  • 0,5 bosje peterselie
  • 0,5 bosje basilicum
  • 0,5 bosje bieslook
  • 3 eieren
  • peper
  • 150 g (zon)gedroogde tomaten
  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Hak de kruiden (mag gerust samen).
  4. Snij de mozarella in dobbelsteentjes.
  5. Rasp de parmezaanse kaas.
  6. Hak de zongedroogde tomaatjes.
  7. Rol het bladerdeeg uit in een bakvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  8. Bereiding:
  9. Roer de ricotta tot hij glad is.
  10. Meng er 1 voor 1 de eieren onder.
  11. Voeg daarna de mozarella blokjes en de geraspte kaas onder het mengsel.
  12. Voeg ook de kruiden en de tomaatjes onder het mengsel.
  13. Kruid met peper (en eventueel andere kruiden) naar eigen smaak.
  14. Giet het mengsel in de taartvorm en bak gedurende 45 minuten.
Mommy N