zonnige visschotel

13 20 4 5
Aantal personen:
  • 1 rode ajuin
  • 3 mix paprika
  • 2 glazen witte wijn
  • 2 teentjes look
  • vis,garnalen mosselen oesters
  • peper zout olijfolie
  • 1 bosje peterselie
  1. snij de paprikas en ajuin in blokjes van 1cm, snij de zalm kabeljauw of lotte in mooie stukken
  2. pel de grote garnalen , kuis de mosselen en oesters, maak aoli, mayonaise met twee teentjes uitgeperste look en een handvol vers gehakte peterselie.
  3. stoof de groenten aan in een beetje olijfolie in een wokpan, niet laten kleuren, doe er dan twee grote glazen goede witte wijn bij, als dit alles begint te koken draai de temp lager en leg de soorten vis bovenop de groenten, eerst de lotte zalm en kabeljauw, later de garnalen mosselen en oesters eventueel, zorg dat alles soorten vis en schelpdieren ongeveer tesamen klaar zijn, , schep de vis in verwarmde kommen, en doe dan de aoli in de saus in de wok, maar laat niet meer koken, giet de saus direkt over de vis en doe er nog wat verse peterselie over, dien op met vers brood of aardappelen.
  4. smakelijk!
sambaguy