Zonnige tomatencurry met lamsfilet en couscoussalade

14 0 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 150 g couscous
  • peper en zout
  • 2 lente-uitjes
  • 1 bosje munt
  • enkele takjes koriander (of peterselie)
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • 1 kg vleestomaten
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 groene Spaanse peper
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 el garam masala
  • enkele draadjes saffraan
  • 125 ml kokosmelk
  • Solo voor Bakken en Braden
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Kip
  • 4 kleine lamsfilets
  • 1 koffielepel komijn
  • olijfolie
  1. Meng het kerriepoeder met de couscous en overgiet met 250 ml gezouten kokend water. Laat wellen.
  2. Snipper de lente ui, de koriander en de muntblaadjes en meng door de couscous. Breng op smaak met peper.
  3. Snipper, voor de curry, de ui. Ontvel en ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in niet te kleine blokjes. Hak het knoflook fijn. Snipper de Spaanse peper (als je niet van pikant houdt verwijder je de pitjes)
  4. Bak de ui aan in olijfolie. Voeg peper, knoflook, garam masala, en laurierbladeren toe en bak even mee. Doe er nu de tomaten bij, blus met de kokosmelk en voeg het Knorr bouillonketeltje Kip toe. Roer de saffraan door de curry, laat heel even opkoken en zet het vuur af.
  5. Bestrooi het lamsvlees met peper, zout en komijn en bak kort aan in Solo.
  6. Schep met de ijslepel een bolletje salade op de borden, schik er het vlees en de curry naast.
  7. Bestrooi met geroosterde pijnboompitjes, ringetjes van lente-ui en gehakte koriander.
Solo