Zonnevis met pepersaus

10 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 KL gemengde pepers in sap
  • 2 stuks zonnevis,gekuist en met vel
  • 1 dl room
  • 1 glaasje cognac
  • 5 stuks aardappelen
  • 100 gram garnalen
  • 450 gram bladspinazie
  1. kook de spinazie en laat uitlekken
  2. kook de aardappelen, plet ze, voeg wat room en kruiden toe (nootmuskaat, zout), meng de garnaaltjes eronder (bewaar er enkele voor de versiering)
  3. bak de vis aan beide kanten aan in goeie boter, dit is een vaste vis, dus deksel erop
  4. voeg -wanneer bijna klaar- 2 kl peperbollen en sap toe
  5. overgiet met een klein glaasje cognac toe en flambeer (weg van dampkap!!)
  6. laat saus indikken met de room
  7. leg de uitgelekte spinazie in een ring, voeg hierop patatjes toe en versier met laatste garnaaltjes
  8. leg de vis op het bord en overgiet deze met de zonnevis
  9. Heerlijk !
  10. Smakelijk !
Kristineke