Zonnevis met dakje van champignons en jonge spinazie

460 75 Lage moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 4 zonnevisfilets
  • 12 grote witte champignons
  • 1 kg jonge gewassen spinazie
  • 8 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • Solo
  • olijfolie
  • 1 afgestreken el kerriepoeder
  • peper van de molen
  • zeezout
  1. Was de tomaten en hak ze grof.
  2. Snipper de sjalot fi jn en stoof dit glazig in de Solo, voeg het kerriepoeder toe en laat even meestoven, voeg de tomaten toe en laat ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen, zeef de tomatensaus door een fi jne zeef en druk stevig uit met behulp van een lepel. Kruid de tomatensaus met peper en zout.
  3. 3 Borstel de champignons schoon en snijd ze in fi jne plakjes.
  4. Bestrijk de zonnevisfi lets met een weinig olijfolie, kruid met peper en zout. Schik de champignonplakjes dakpansgewijs op de zonnevisfi lets, besprenkel met wat olijfolie.
  5. Leg de zonnevisfi lets op een ingevette bakplaat (of eventueel de bakplaat bedekken met ingevet aluminiumfolie)
  6. Verwarm de oven voor op 200°C en laat de zonnevisfilets garen in ongeveer 5 à 8 minuten (afhankelijk van de dikte).
  7. Prik het knofl ookteentje op een vork en verhit een weinig Solo in een grote pan, voeg de spinazie toe en roer goed om met de knofl ook. Kruid met peper en zout.
  8. Verdeel de spinazie over de borden, schik er de zonnevisfilets op en omring met de tomatenkerrie-emulsie.
Solo