Zongedroogde tomaten (gedroogd in de warmeluchtoven)

8 600 5 5
Aantal personen:
  • Tomaten of kersttomaatjes
  • Zout
  • Peper
  • Provenciaalse kruiden
  • Olijfolie
  1. Daar het klimaat het hier niet toelaat de tomaten gewoon in de zon te laten drogen , doen wij dit in de warmeluchtoven .
  2. Verwarm de oven (stand warme lucht ) op 80 a 90 graden voor .
  3. Snij de tomaten in twee of in drie naargelang de grote .
  4. Bedek een bakplaat met boterpapier en schik de tomaten hierop met de zaadjes naar boven .
  5. Bestrooi de tomaten met zout ,peper en provinciaalse kruiden .
  6. Begiet nu licht met een beetje olijfolie en schuif in de oven en laat de tomaten acht a tien uur drogen ( indien nodig droogtijd verkorten of verlengen , naargelang het resultaat ) .
  7. Wanneer de tomaten zijn gedroogd , laat ze afkoelen op kamertemperatuur , doe ze in een goed afsluitbare pot, voeg een teentje knoflook toe ( gehalveerd en het hart van de look verwijderd ) en overgiet met olijfolie tot ze onderstaan .
  8. Op deze manier kan men de gedroogde tomaten ruim 6 maand bewaren in de ijskast . Zeer lekker in verschillende gerechten !!!!!
DanielBuysse