zondagse pastei met laurier

4 120 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg stoofvlees in blokjes
  • 1 kopje bloem
  • 50 gr boter
  • 2 st uien gesnipperd
  • 3 eetl BRUINE suiker
  • 1 snede brood met mosterd
  • 5 st laurierblaadjes
  • 4 dl donker abdijbier
  • 1 takje tijm
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 st losgeklopt ei
  1. wijrf het stoofvlees in met peper en zout en bestrooi met de bloem, roer door elkaar
  2. verhit de helft van de boter en bruin het vlees aan, schep vlees uit
  3. voeg nu de rest van de boter bij en fruit de uien
  4. daarna vlees terug in
  5. bestrooi met de suiker en laat eventjes karameliseren
  6. voeg nu de boterham, laurier en tijm en het bier toe en laat even inkoken
  7. doe nu pas de rundsbouillon bij en laat toch anderhalf uur op zacht vuurtje gaar worden
  8. doe nu het vlees in ovenvaste potjes en overdek met bladerdeeg ingewreven met ei
  9. zet nog kwartier tot 20 min in voorverwarmde oven op 180°
  10. (je kan vlees op voorhand maken en avond of middag zelf in potjes doen en in oven, zo dag zelf minder werk)
hildeke3105