Zomerzoet stoofpotje met frietjes

18 75 0 5
Aantal personen:
  1. Ingrediënten:
  2. 1 kg varkensstoofvlees
  3. vleesbouillonblokje
  4. 3 uien
  5. 1 doos ananas (10 schijven)
  6. 2 rode paprika’s
  7. 1 groene paprika
  8. 1 eetlepel azijn
  9. 1 eetlepel suiker
  10. 2 eetlepels tomatenketchup
  11. peper en zout
  12. Bereiding:
  13. Braad het vlees langs alle kanten aan en kruid het met peper en zout. Snij de uien in ringen en fruit ze in de pan. Snij de ananasschijven in kleinere stukken en voeg ze samen met het sap bij het vlees. Snij ook de paprika’s in stukken en voeg ze toe. Meng de azijn, suiker, tomatenketchup en het bouillonblokje eronder. Laat het geheel 1 tot 1,5 uur op een zacht vuur stoven. Bind de saus lichtjes. Dien op met knapperige frietjes.
Theoke_1