Zomerstoofschotel met kip en basilicum

1 60 0 5
Aantal personen:
  • 2 kipfilets
  • 2 sjalotjes
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 paprika
  • 250 gram (mini-)krieltjes
  • 300 ml kippenbouillon
  • 10 gram verse basilicum
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel bloem
  • snufje peper en zout
  1. Pel de sjalotjes en snij in vieren. Maak de bleekselderij schoon en snij in reepjes. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snij in grote stukken. Halveer de krieltjes.
  2. Breng de bloem op smaak met wat zout en peper.
  3. Snij de kipfilet in stukken en hussel ze door de bloem.
  4. Verhit de olie in een braadpan. Bak de kip in de hete olie rondom bruin.
  5. Voeg de paprika, bleekselderij, sjalotjes en de krieltjes toe. Roerbak voor 3 minuten.
  6. Giet de bouillon erbij. Leg de deksel op de pan en laat 20 – 25 minuten stoven.
  7. Voeg de basilicum toe en laat nog eens 5 minuten stoven.
  8. Breng op smaak met zout en peper en serveer met brood.
  9. Bron: http://yummyinmytummy.nl/diner/zomerstoofschotel-met-kip-en-basilicum/
Cagie