Zomerse stoofschotel

37 45 3 5
Aantal personen:
  • 5 dikke tomaten
  • 1 ui
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 2 teentjes look
  • 1 scheut olijfolie
  • 1/2 thl thijm
  • 1 puntje zout
  • 1 peper
  • 300 gr gemengd gehakt
  • 150 gr parmezaanse kaas
  • 5 blaadjes basilicum
  1. Pel de tomaten en verwijderd de zaadjes.Snij deze in blokjes,en dan even laten sudderen met peper en zout.Op het laatste als de saus klaar is de basilicum versnipperen en toevoegen.
  2. Snij de courgetten in dunne schijfjes en lichtjes laten stoven in een weinig olijfolie.
  3. Ondertussen de ui ,look en gehakt rul bakken,voeg wat thijm erbij en laat garen.
  4. Vul nu een ovenschotel met een laagje courgette,daarna de tomaten en een laagje gehakt.
  5. Strooi er de parmezaanse kaas over en herhaal dit tot alles op is. Zet de schotel in een voorverwarmde oven 180 gr,gedurende 20 min en daarna even gratineren.
  6. Men kan dit opdienen met gebakken rijst.
peeterschris.v