Zomerse salade Mediterranee

46 30 5 5
Aantal personen:
  • 500 gr vastkokende aardappelen geschild
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 paprika in kleine blokjes
  • 1 flinke teen knoflook geperst
  • 3 volle el Griekse yoghurt
  • 1 scheutje olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 1 bouillonblokje kruiden of groente
  • 1 volle el mayonaise ik nam een magere variant
  • 1 el gesnipperde platte peterselie
  • 1 teen knoflook geraspt of geperst.
  1. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes en kook ze in water waaraan een bouillonblokje is toegevoegd in 15 minuten gaar en giet af.
  2. Snij ondertussen alle groenten fijn.
  3. Meng voor de dressing 3 volle eetlepels Griekse yoghurt met 1 volle eetlepel mayonaise en peper en zeezout uit de molen naar smaak en de knoflook.
  4. Doe de aardappels met de groente in een schaal of kom en meng alles meteen scheutje olijfolie. Voeg als laatste de dressing toe en meng het geheel tot deze verrukkelijke salade.
  5. Lauwwarm heerlijk, maar ook gekoeld en uitsteken bij een zomerse bbq
Love to Cook