Zomerse rodebietjessalade met perzik, gerookte kip en veldsla

7 20 4 5
Aantal personen:
  • 200 gr gerookte kipfilet iin plakjes
  • 75 gr veldsla
  • 6 halve perziken uit blik in partjes
  • 1 el ciderazijn
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 flinke tl mosterd
  • peper en zout uit de molen
  • 400 gr gekookte rode biet in reepjes
  • zoetstof of honing naar smaak
  • 2 meergranen broodjes
  • optie kruidenboter
  1. Verdeel de veldsla over 2 borden. Leg in het midden de bietenreepjes. Daaromheen de kipstukjes en de partjes perzik.
  2. Klop de mosterd los in de ciderazijn en voeg beetje na beetje de olijfolie toe. Kruid met peper en zout naar smaak en voeg de zoetstof toe. Sprenkel de dressing over de salade. Een gezonde salade, die in een mum van tijd op tafel staat.
  3. Serveer met een broodje met kruiden of roomboter.
  4. Eigen recept en foto
Love to Cook