Zomerse risotto

431 35 Gemiddelde moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 1.5 blokje Knorr Finesse groentebouillon
  • 2 wortels in schuine plakjes gesneden
  • Solo
  • 50 g geraspte pecorino
  • 100 ml droge witte vermout
  • 250 g risottorijst (variëteit ‘Arborio' of ‘Carnaroli')
  • 1 bosje verse basilicum
  • 2 stengels selderie
  • 2 uien
  • 0.5 courgette
  • 75 g erwten
  • 1 vleestomaat
  1. Los de bouillon blokje sop in 750 ml water en breng zachtjes aan de kook.
  2. In braadpan of pan met dikke bodem uitjes, wortel en bleekselderij 2 min. in 2 eetlepels Solo fruiten.
  3. Rijst toevoegen en 1 min. meebakken tot alle korrels glanzend en glazig zijn geworden.
  4. Rijst ‘afblussen' met vermout , roeren en vocht op matig vuur laten verdampen.
  5. Hete bouillon beetje bij beetje toevoegen: pas nieuwe scheut in pan schenken als de vorige volledig door de rijst is opgenomen.
  6. Rijst onder regelmatig roeren in 20-25 min. beetgaar laten worden (‘al dente').
  7. Ondertussen (de laatste 10 min.!) de courgette, tuinerwten en tomaat door rijst scheppen en zachtjes laten meekoken.
  8. Pan van het vuur nemen, 1 minuut laten rusten, en 1 eetlepel Solo, de geraspte pecorino en de helft van de basilicum door de rijst scheppen.
  9. Risotto op smaak brengen met zout en peper en afgedekt nog 2 min. laten staan.
  10. Over de vier voorverwarmde borden verdelen.
  11. Garneren met rest van basilicum.
Solo