Zomerse rijsttaart met aardbeien

1 65 0 5
Aantal personen:
  • 150 gr dessert rijst
  • 750 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gr kristalsuiker
  • gersapte schil van 1( bio )sinaasappel
  • 1/2 tl kaneel
  • 3 eieren gesplitst
  • 250 gr aardbeien gehalveerd
  • poedersuiker om te bestrooien
  • 1 springvorm van 24 cm doorsnee ingevet ne met bloem bestoven
  1. Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Breng in een pan de rijst samen met de melk en vanillesuiker aan de kook. Laat de rijst op laag vuur ca. 20 minuten koken tot de melk bijna helemaal is opgenomen. Roer regelmatig. Laat de rijst een beetje afkoelen. . .
  2. Meng er dan de suiker, het sinaasappelrasp en de kaneel door. Klop in een kom met een mixer de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de eierdooiers los
  3. Meng de eierdooiers door de rijstepap en schep rustig het eiwitschuim erdoor (niet roeren, dan blijft het luchtig).
  4. Schenk het mengsel in de springvorm. Bak de rijsttaart in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart in de vorm afkoelen.
  5. Verdeel de aardbeien over de taart en strooi er poedersuiker over. Lekker met slagroom.
Love to Cook