zomerse pasta met asperges

0 30 0 5
Aantal personen:
  • 350 g kippenblokjes
  • 1 l groentebouillon
  • 350 g spaghetti
  • 1 ui, in halve ringen
  • groene asperges, in 4 gesneden
  • - 4 witte asperges, in 4 gesneden
  • 200 g erwten (diepvries)
  • 2 teentjes look, geperst
  • 200 ml kookroom
  • enkele takjes tijm
  • rasp van 1 citroen
  • 50 g Parmigiano Reggiano, geraspt
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie extra vierge
  1. Stap 1: Doe de bouillon met de kippenblokjes, pasta, ui, asperges en look in een diepe pot. Kruid met peper en zout en druppel er wat olijfolie over.
  2. Stap 2: Zet het vuur iets lager van zodra de bouillon begint te koken en roer voortdurend.
  3. Stap 3: Voeg na 7 minuten de erwten, tijm, room en kaas toe en laat onder voortdurend roeren nog 3 minuten koken tot alles gaar is. Laat even rusten zodat al het vocht wordt opgenomen. Garneer met citroenrasp en Parmezaanse kaas schilfers.
NelekeP