zoetzure kip

4 30 4 5
Aantal personen:
  • 4 kipfilets
  • 1 el arachide olie
  • 1 el cerrypoeder
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik annanas (uitgelekt 350 gr )
  • 2 el ketchup
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el donkere soyasaus
  • 1/2 blokje bouillon kip
  • 3 el maizena
  1. Snij de kipfilets op een snijplank in kleine blokjes
  2. Doe ze in een pot en voeg de olie en het cerrypoeder toe en roer deze goed om zodat overal de cerrypoeder hangd
  3. snijd het teentje look zeer fijn niet persen
  4. snijd de ui de paprika in groffe stukken
  5. doe de ketchup de witte wijnazijn de soyasaus en 1/3 van het opgevangen sap van de annanas
  6. meng dit met behulp van een klopper
  7. breng dit alles aan de kook samen met het bouillonblokje
  8. snijd de annanas op een snijplank in kleine stukjes en vermeng deze met de saus
  9. bak de kipfilets gaar in een hete pan samen met het teentje look
  10. schenk de saus over de kipfilets
  11. en laat nog even doorkoken
  12. vermeng de maizena in een beetje water
  13. en bind het geheel
  14. serveer het met basmati rijst
  15. smakelijk
bosmans e