Zoetzure kip uit de Wok.

3 25 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr BLIJE kipfilet in blokjes
  • 1 rode en 1 gele en 1 groene paprika in blokjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 teen knoflook gesnipperd
  • 1 rode peper zonder zaad en zaadlijsten fijn gesneden
  • 1/2 komkommer zonder zaad in reepjes gesneden
  • 1 klein blikje ananas op eigen sap in stukjes
  • 3 volle el ketchup
  • 1 el suiker
  • 1 flinke scheut witte wijn azijn
  • 1 volle el ketjap
  • 1 1/2 dl kippenbouillon van 1/2 blokje
  • peper en zout
  • (arachide) olie
  • gesnipperde platte peterselie ( optie)
  • 350 gr rijst naar keuze
  1. Ken je ook die pot "chicken tonight" met veel saus en weinig ingredi├źnten?
  2. Qua smaak lijkt dit gerecht erop. Dat beweerde namelijk mijn echtgenoot.
  3. En..... ja ik moet hem gelijk geven. Alhoewel het meer dan 10 jaar geleden is, dat ik zo'n pot kocht om een snelle maaltijd te bereiden, maar destijds zelf er altijd meer ananas en paprika enz aan toe voegde om aan de dagelijkse hoeveelheid groente te voldoen. Hier dus mijn versie van "Chicken Tonight".
  4. Verhit de olie in de wok en bak de kipblokjes, die je eerst hebt bestrooid met peper en zout in enkele minuten goudbruin en gaar.
  5. Haal ze uit de wok en hou ze even apart.
  6. Draai de warmtebron iets lager en fruit de uienstukjes in ca 3 min lichtbruin en voeg dan de knoflook snippers toe en bak even mee.
  7. Voeg de paprikablokjes de gesnipperde rode peper en de komkommerstukjes toe toe en roerbak het geheel totdat je voor jouw smaak de juiste bite hebt.
  8. Dan komen de ananasstukjes en de kip samen met de bouillon, de suiker, de ketjap, de witte wijnazijn en de ketchup erbij en dan mag dit gezamenlijk enkele minuutjes gezellig lekker pruttelen.
  9. Proef en voeg zo nodig azijn of suiker toe en of nog andere smaakmakers.
  10. Bind eventueel met wat maïzena als er een teveel aan vocht is.( bij mij was dat niet nodig)
  11. Verdeel het gerecht over 4 borden met rijst naar keuze en bestrooi eventueel met gesnipperde platte peterselie
  12. Eigen recept en foto
Love to Cook