Zoetezalmpakjes

6 40 0 5
Aantal personen:
  • 4 Atlantische zalmfilets van 150 g
  • 1 appel
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 citroen
  • 2 dl visfumet (eventueel blokjes)
  • 1 l groentenbouillon
  • 50 g boter
  • peper en zout
  1. Snijd de groenten (wortel, ui en bleekselderij), in fijne reepjes.
  2. Schil de appel, snijd deze in plakjes en besprenkel met citroensap.
  3. Snijd de zalmfilets overlangs in, zodat men een soort zakje verkrijgt. Kruid de zalmfilets met peper en zout - ook aan de binnenkant - en vul ze op met de plakjes appel.
  4. Stoof de groentereepjes in een weinig boter. Bevochtig met de visfumet en breng op smaak met peper en zout. Laat alles stoven tot de groenten beetgaar zijn. Giet de groenten en het vocht door een zeef. Laat de groenten uitlekken en houd ze warm.
  5. Maak de saus als volgt: Laat het stoofvocht van de groenten inkoken tot een bijna stroperige vloeistof en roer er van het vuur af enkele nootjes koude boter onder (liefst melkerijboter).
  6. Stoom ondertussen de zalmpakjes gaar gedurende, ongeveer 10 minuten in een vergiet
  7. boven een pan kokende groentebouillon.
  8. Leg op de borden een bedje van de groenten, schik er de zalmpakjes op en overgiet met de saus. Werk af met fijngehakte bieslook en sla - garnituur. Serveer met aardappelpuree of duchess-aardappelen.
  9. Eet smakelijk.
Roland2303