Zoete warme brietaart met rode vruchtencompote

197 50 2 5
Aantal personen:
  • 200 g bloem
  • 200 g suiker
  • 0.5 dl melk
  • 50 g Solo Vloeibaar
  • 300 g brie
  • 2 dl light room
  • bloemsuiker
  • 250 g rode vruchtenmelange
  • kaneelpoeder
  • 1 citroen
  • 3 eieren
  1. Kneed de bloem, 50 g suiker, de melk en de Solo tot een glad deeg en doe het in een taartvorm.
  2. Klop de eieren los met 80 g de suiker en de light room en breng op smaak met kaneelpoeder.
  3. Giet in de bakvorm. Verwijder de korsten van de kaas en verdeel hem in stukjes.
  4. Doe ze in de taartvorm.
  5. Schuif de taart 25 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven.
  6. Stoof de vruchten met de rest van de suiker en de geraspte gele schil van de citroen tot een fruitige compote.
  7. Bestuif de taart met de bloemsuiker en dien op met de compote.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerechtZomer