Zoete jasmijnrijstpudding met lychees

5 25 0 5
Aantal personen:
  • 150 ml light room
  • 2 el suiker
  • 25 g jasmijnrijst
  • 2 el amandelschaafsel
  • 20 lychees (uit blik of verse, gepeld en ontpit)
  • 75 ml slagroom
  1. Voorbereiding
  2. Breng de light room met 100 ml water, een snufje zout en de suiker in een steelpannetje met dikke bodem aan de kook. Strooi de rijst in de pan en breng al roerende weer aan de kook. Laat met een deksel op de pan, op zo laag mogelijk vuur in ca. 20 minuten gaar koken. Af en toe roeren. Laat afkoelen.
  3. Rooster het amandelschaafsel in een droge hete pan goudbruin. Laat op een bord afkoelen.
  4. Snijd 14 lychees fijn.
  5. Bereiding
  6. Klop de slagroom met 1 el suiker lobbig. Schep de lobbige room, het amandelschaafsel en de fijngesneden lychees in enkele scheppen door de koude rijst. Verdeel de rijstpudding over 4 glaasjes of schaaltjes en garneer met de rest van de lychees.
Solo