Zoete fritters

27 30 1 5
Aantal personen:
  • 1,5 dl arachideolie
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 100 gr patiseriebloem
  • 2 à 3 druppels citroenaroma
  • 2 eieren
  • 45 gr geraspte kokosnoot
  • 1 dl melk
  • 2 zakjes vanillesuiker (Madagascar)
  1. Meng bloem, bakpoeder en kokos in een kom.
  2. Klop de eierdooiers met de vanillesuiker, melk en citroenaroma tot één geheel.
  3. Maak een kuiltje in de bloem en giet er het eierdooiermengsel in.
  4. Roer tot een glad beslag.
  5. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.
  6. Verhit de arachideolie in een pan. Schep met een eetlepel kleine hoeveelheden van het beslag in de hete olie.
  7. Draai de fritters om wanneer de bovenkant droog is en laat ze ook bruinen aan de onderkant.
  8. Haal ze uit de pan en bestrooi ze met bloemsuiker.
Bie_1