Zoete beertjescupcakes

42 55 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:

Ingrediënten voor het cupcakedeeg

  • 110 g tarwebloem
  • 110 g Solo Patisserie
  • 80 g fijne suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl akpoeder
  • 1 tl vanille-extract

Ingrediënten voor de botercrème

  • 100 g Solo Patisserie
  • 130 g zwarte chocolade (70%) – je kunt kant-en-klaar chocoladeglazuur gebruiken

Decoratie voor de cupcakes

  • Lange vingers
  • Een eivormig vormpje (4 cm lang)
  • Witte smarties
  • Chocoladeglazuur
  1. Bereiding van de cupcakes:
  2. Klop de Solo Patisserie en de suiker op tot een licht en luchtig mengsel. Blijf kloppen en voeg er geleidelijk aan de eieren bij.
  3. Voeg de bloem, het bakpoeder en de vanille toe en klop tot de ingrediënten mooi gemengd zijn.
  4. Plaats papieren vormpjes in de muffinvorm en vul ze met behulp van een lepel voor ¾ met cupcakedeeg. Bak gedurende 20 minuten op 180 °C. Haal de cupcakes uit de bakvorm en laat ze afkoelen.
  5. Bereiding van de botercrème:
  6. Smelt de Solo Patisserie in een sauspan en voeg daarna de chocolade toe. Meng goed. Laat het mengsel afkoelen.
  7. Zodra het mengsel is afgekoeld en de consistentie heeft van een dikke crème, decoreer je de cupcakes met een eetlepel of met een spuitzak. Houd twee eetlepels van de crème opzij om de cupcakes verder te decoreren.
  8. Snijd de oren en kaken van de beer met het vormpje uit de lange vingers en plaats er nadien smarties op voor de oogjes. Maak of schilder daarna de neus, de ogen en de oren met de rest van de chocoladecrème.
  9. Geniet van deze zoete beertjescupcakes!
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerechtLente