Zoete aardappeltaart

218 0 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 2 vellen bladerdeeg (eventueel voorgebakken)
  • 2 zoete aardappelen
  • 300 g Solo, in blokjes
  • 4 eieren
  • 500 g suiker
  • 1 eetlepel zetmeel
  • 2 koffielepels vanille-extract
  • 60 g gecondenseerde melk
  • 1 koffielepel geraspte citroenschil
  1. 1) Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. 2) Kook de aardappelen +/- 45 minuten in een grote hoeveelheid kokend water tot ze gekookt en mals zijn. Schil ze vervolgens.
  3. 3) Meng de hete aardappelen in een kom met de Solo. Voeg de suiker toe en meng. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed.
  4. 4) Verdeel de vulling over de twee vellen bladerdeeg en bak goudbruin op 200°C.
  5. Een traditionele taart voor Thanksgiving!
Chef-Xavier