Zoete-aardappelsoep met kip en moambe

15 40 5 5
Aantal personen:
  • 3 zoete aardappels
  • 1 dikke ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik moambe (Afrikaanse palmnotensaus uit de supermarkt)
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 theelepel currypoeder
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 dubbele kipfilet
  • 1 potje verse koriander
  • peper en zout
  • Solo vloeibaar
  1. Hak de ui en de knoflook fijn. Schil de zoete aardappels en snijd ze in gelijke blokjes.
  2. Verwijder de zaadjes van het chilipepertje en versnipper het. Opgelet: probeer contact met je ogen en mond te vermijden, want dat geeft een erg branderig gevoel. Was je handen dus zorgvuldig nadat je met de chili hebt gewerkt.
  3. Verhit wat Solo vloeibaar in een soeppan en stoof er de ui en de knoflook in, zonder ze te kleuren. Voeg er de zoete-aardappelblokjes, het currypoeder en de chilipeper aan toe en stoof alles kort mee.
  4. Overgiet met de kippenbouillon en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat rustig verdergaren tot de zoete aardappels zacht zijn.
  5. Snijd intussen de kipfilet in fijne reepjes.
  6. Voeg het blik moambe en de kokosmelk toe aan en mix alles tot een romige, gladde soep. Breng op nieuw aan de kook. Voeg de kipreepjes toe en laat ze meegaren in de hete soep.
  7. Kruid af met peper en zout.
  8. Dien de soep op in kommetjes, gegarneerd met verse korianderpluksels, kokosrasp en/of chilisnippers.
Chris D_1