Zoete aardappelsoep met amandelschaafsel en peterselie

3 35 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr geschilde winterpeen in plakjes
  • 500 gr geschilde zoete aardappel in stukjes
  • 2 ui gesnipperd
  • 2 teen knoflook gesnipperd
  • 1 tl sambal
  • ruim 1 1/2 cm versgeschilde gember klein gesneden
  • 3 groente bouillonblokken
  • ruim 1 1/2 liter water
  • enkele takjes bladpeterselie gesnipperd
  • 1 handje amandelsnippers geroosterd
  • 1 el boter en 1 el olijfolie
  1. De zoete aardappel heb ik al op veel verschillende manieren bereid. Als frietjes uit de oven, rösti, puree en nu eindelijk een soep. Rest me nog een zoete aardappelsalade. Die bewaar ik tot de temperaturen weer wat gaan oplopen, maar deze hartverwarmende soep heb ik nog gauw even gemaakt. En hij is verrukkelijk , gemakkelijk te maken en nog gezond en vegetarisch op de koop toe.
  2. Deze soep is uitermate geschikt als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht met een wrap of belegd broodje.
  3. Verwarm boter en olie in een grote soeppan en smoor de ui, knoflook, gember en sambal zachtjes 10 minuten.
  4. Voeg dan de wortels, zoete aardappel het water en de bouillonblokken toe en kook dit geheel, totdat alles gaar is. Dat zal circa 20 min zijn.
  5. Ondertussen rooster je in een droge koekenpan de amandelsnippers goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitdampen.
  6. Pureer de soep met de staafmixer. Proef en breng zo nodig nog wat op smaak met peper en zout uit de molen.
  7. Garneer de soep met het amandelschaafsel en gesnipperde peterselie.
Love to Cook