Zoete aardappel muffins

14 50 5 5
Aantal personen:
  • 300 g zoete aardappel
  • 2 lente ui
  • 1 chilipeper
  • 3 eieren
  • 1.5 el mascarpone
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 25 g parmezaanse kaas
  • 1 el zaadjes naar keuze
  1. Schil en rasp de zoete aardappel en doe in een kom.
  2. Snij de lente ui en het rode pepertje fijn. Hou nog een beetje peper apart.
  3. Meng alles met de eieren, de bloem, de mascarpone en de parmezaanse kaas. Hou nog een beetje kaas apart.
  4. Plaats bakpapier in elk van de 6 muffinvormpjes.
  5. Schep het beslag in de muffinvormpjes.
  6. Bestrooi het beslag met de zaadjes, een beetje peper en parmezaanse kaas.
  7. Plaats in de oven en bak het voor 35 minuten.
femke sermeus