Zoet-zure wokkip met groentjes en fruit

3 30 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr kipfilet in blokken gesneden
  • 1 dikke ui grof gesneden
  • 100 gr peultjes gerist en gehalveerd
  • 1 rode peper zonder zaad en lijst in halve ringetjes
  • 1 dikke teen knoflook geperst
  • ruim 1/2 rode en gele paprika in grote stukken
  • 75 gr verse ananas in blokken
  • 75 gr mango in blokken ( diepvries)
  • rijst of mie nestjes
  • 3 el bloem
  • 1 tl milde of pittige paprika poeder
  • peper en zout naar smaak
  • VOOR DE WOKSAUS
  • 2 el appelcider azijn
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el ketjap
  • 1 klein blikje tomaten puree
  • 2 el agavesiroop of honing
  • optie 1 el gembersiroop
  • peper en zout
  1. Begin met alle ingrediƫnten voor de wok saus door elkaar te roeren. Proef en voeg zo nodig meer zoet of zuur, peper en zout toe, zodat voor jou de smaakpapillen gestreeld worden.
  2. Meng de bloem met peper en zout en paprikapoeder goed doorelkaar en wentel de met keukenpapier drooggedepte kipblokjes erdoor.
  3. Verhit de olie en wok de kipblokjes met het aanhangende meel goudbruin en gaar. Haal uit de pan en zet opzij.
  4. Wok met nieuw toegevoegde olie de ui , knoflook en peper totdat de ui lichtbruin is.
  5. Blancheer de peultjes een drietal minuutjes. Laat goed uitlekken en dep ze droog.
  6. Voeg de peultjes en paprika en de kip toe aan de wok en wok alles in ca 5 minuten zacht.
  7. Voeg het fruit toe en verwarm dit even mee. Voeg dan de wok saus toe en laat alles even goed heet worden.
  8. Ondertussen staat je mie of rijst te koken volgens de beschrijving op de verpakking.
  9. Serveer de uitgelekte mie of rijst op ( voorverwarmde) borden en verdeel er de inhoud van de wok pan over en geniet.
Love to Cook