Zo lust iedereen wel spruitjes.

8 25 0 5
Aantal personen:
  • 750 gr spruitjes
  • 800 gr aardappelen geschild in blokjes
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 1 flinke banaan in schijfjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 150 gr cashewnoten ( gezouten)
  • 1 el gedroogde tijm
  1. Zo lust iedereen wel spruitjes! Het geheim zit ‘m erin dat de spruitjes beetgaar geserveerd worden, zodat ze knapperig maar niet door-en-door gaar gekookt zijn. De cashewnoten versterken de nootachtige smaak van de spruitjes en staan garant voor een volwaardige maaltijd met weinig verzadigd vet. De spruitjes zijn echte gezondheidsbommetjes: ze zitten bomvol vitamine C, foliumzuur en vezels.
  2. -De aardappelblokjes en spruitjes 10 minuten koken in weinig water.
  3. -Verhit de olie in een wok, wadjan of braadpan.
  4. -Sjalotje kort bakken, kerriepoeder erover verdelen en al omscheppend meebakken.
  5. -Schijfjes banaan toevoegen en roerbakken.
  6. -Spruitjes en aardappelblokjes afgieten en aan sjalot-banaanmengsel toevoegen. 5 minuten meebakken.
  7. -Cashewnoten erdoor roeren en het gerecht al omscheppend verwarmen.
  8. -Tijm erover strooien.
  9. Lekker met een stukje vlees naar keuze.
  10. Bron Medicinfo Eigen foto
Love to Cook