Zijdezachte kersen-room gelei

17 20 5 5
Aantal personen:
  • 300 ml kersensap of kersencompote
  • 300 ml room 10-15% vetgehalte
  • 20 gr gelatine
  • 80 gr suiker
  1. Zijdezacht en ongehoord lekker, dit elegante recept is na de eerste hap ieders favoriet!
  2. Laat de gelatine weken in 100 ml koud water.Voeg 50 gr suiker in de room, roer tot de suiker opgelost is
  3. Voeg 30 gr suiker in het kersensap (als die niet zoet genoeg is), laat die weken.De helft van de geweekte gelatine tot kookpunt brengen (niet koken!)
  4. Voeg de gelatine in de room toe, meng.Vul een glas tot de helft
  5. Breng de rest van de gelatine tot kookpunt (niet koken!). Meng ze met het kersensap.
  6. Vul het glas met het kersensap vol. Zet in de koelkast voor 3-4 uur.Versier met kersen en munt.
  7. TIP Ook lekker met frambozen of aardbeien sap of compote
  8. BRON Beste recepten
Love to Cook