ziguener-lamsragout

3 35 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr lamsgehakt
  • 3 middelgrote wortelen
  • 3 st eieren
  • 1 mespunt kummel(zaadjes van karwij)
  • 3 theel paprikapoeder
  • 2 koppen water
  • 1 en 1/4 kop rijst
  • 4 st sjalotjes en 1 rode of groene paprika
  1. Bak het verkruimelde gehakt licht goudbruin. Haal het met een vork steeds uit elkaar, want het mag niet samenklonten. Snijd wortel en ui in zeer dunne plakjes en laat die even meefruiten. Voeg kummel, zout, peper en paprikapoeder toe. Giet het water erbij en als dit kookt de rijst. Leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en kook de rijst gaar. Roer alles luchtig door elkaar en schep het gerecht op een verwarmde schaal. Garneer met de geschilde rauwe sjalotjes en met reepjes paprika.
hildeke3105