Zelfgemaakte shoarma

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 gerecht Zelfgemaakte shoarma
  1. Zelfgemaakte shoarma 
  2. Voedingswaarde per persoon: 472 kcal
  3. Ingrediënten voor 2 personen
  4. 150 gram kipfilet
  5. Shoarmakruiden
  6. 1 rode paprika
  7. 1 ui
  8. 1 teen knoflook
  9. 2 el olijfolie
  10. 150 gram andijvie
  11. 4 el demi crème fraiche
  12. 4 pitabroodjes
  13. Peper en zout
  14. Bereidingswijze
  15. Snijd de kipfilet in reepjes. 
  16. Meng de kip met shoarmakruiden naar smaak. 
  17. Snijd de paprika en de ui in stukjes, snipper de knoflook. 
  18. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de kipshoarma bruin en gaar. 
  19. Voeg de paprika, ui en knoflook toe en bak deze kort mee. 
  20. Breng het geheel op smaak met peper en zout. 
  21. Snijd ondertussen de andijvie fijn en meng deze met de crème fraiche. 
  22. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of in de oven. 
  23. Snijd de pitabroodjes open en beleg met de andijviesla en de shoarma.
  24. Singletip: Met pitabroodjes kun je ook een lekkere lunch maken.
  25. Variatietip: Heb je niet voldoende aan twee goed gevulde pitabroodjes? Eet er dan nog een salade of wat rauwkost bij.
  26. Wil je er nog extra saus bij? Neem dan rode saus of maak zelf knoflooksaus van magere yoghurt, halvanaise en flink wat tenen knoflook.
  27. Vegatip: Vervang de kip door tofu of quorn.
Miranvan