zelf Speculoos-ijs maken........

17 30 0 5
Aantal personen:
  • 120 gr suker
  • 4 st eidooiers
  • 40 cl volle melk
  • 1 mespuntje zout
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1/2 koffielepel kaneel
  • 2.5 dl slagroom
  • 200 gr speculoos
  1. Meng de suiker en het mespuntje zout met het eigeel. Opkloppen tot de eieren schuimen.
  2. Zachtjes de melk, de vanillesuiker en de kaneel toevoegen.
  3. Laten dikken au bain marie onder voortdurend roeren
  4. Laten afkoelen, af en toe omroeren.
  5. Voeg de verbrokkelde speculaas toe aan de bereiding. Doe alles in een kom.
  6. 20 min in de diepvries plaatsen.
  7. Ondertussen de room tot slagroom kloppen. De slagroom toevoegen aan de bereiding.die je dus weer eventjes uit diepvries haalt..
  8. De bereiding opnieuw in de diepvries plaatsen. Tenminste 4 uur laten koelen.
hildeke3105