Zelf sausijzenbroodjes maken.Te lekker!! Lunch of aperitiefhapje.

22 50 4 5
Aantal personen:
  • 5 `plakjes bladerdeeg
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 250 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 tl kerrie
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1 mespunt kaneel
  • zout en versgemalen peper
  • boter
  1. Bak ui en knoflook glazig.Doe de helft van het losgeklopte ei in een kom . Voeg het gehakt en alle andere ingrediƫnten toe.Meng alles goed en zet het een uurtje koel weg om iets op te stijven.Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Rol de ontdooide plakjes deeg uit totdat ze ca 15 centimeter lang zijn en verdeel het gehakt over de plakjes.Rol eerst een staafje van het gehakt dusdanig, dat het op het deeg past.
  3. Maak de randen van
  4. de deegplakjes nat met een kwastje.
  5. Vouw de deegplakjes dicht en bestrijk ze met het overgebleven ei.
  6. Bak ze goudbruin in ca 20 min.Je kunt de 5 broodjes ook in drie stukken snijden en als klein hapje serveren.
Love to Cook