Zelf Granola Maken....

32 25 4 5
Aantal personen:
  • 150 gr havermout
  • 50 gr ongezouten noten gehakt
  • 50 gr zaden ( zonnebloem,pijnboom pitten, pompoenpitten
  • 3 el ahornsiroop of honing
  • 2 el kokosolie ( zonnebloemolie)
  • 2 el water
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • optie snuf kardemom
  • 75 gr rozijnen en cranberries
  1. Zelf granola roosteren... heel gemakkelijk en lekker en puur natuur.
  2. Op internet kwam ik legio recepten tegen van een granola om zelf te maken. Aangezien ik enkele malen per week graag een kom magere yoghurt gevuld met havermout, vruchtjes , noten en met eventueel een kneepje honing of agave siroop als ontbijt eet , wilde ik wel eens iets anders proberen.
  3. Zo maakte ik dan mijn eigen granola. Simpel , zó klaar en.... ook niet onbelangrijk héél erg lekker en gezond.
  4. Verwarm de oven voor op 150 graden
  5. Doe alle droge ingrediënten in een grote kom. Voeg de vloeibare ingrediënten toe en meng alles met schone handen door elkaar.
  6. Stort alles op een bakplaat waarop bakpapier ligt( verdeel alles gelijkmatig) en zet de plaat 10 minuten in de oven. Schep na 10 minuten alles om en rooster nogmaals 10 minuten.
  7. Laat alles afkoelen en meng er de rozijnen en de cranberries onder.
  8. Doe alles in een schone pot en geniet. Mmmmm ik verheug me al op het ontbijtje van morgen. De granola is super lekker... ff geproefd natuurlijk.. Ook lekker over ijs voor een crunchy bite..
Love to Cook