zeevruchtenpotje

4 60 5 5
Aantal personen:
  • 1 kg mosselen
  • 1 selder
  • 1 ui
  • 1 eetlepel mosselkruiden
  • garnalen
  • grote garnaal
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • magere room van solo
  • 2 eetlepels visfond in poedervorm
  1. maak de mosselen schoon en kuis de selder
  2. pel de ui en snijd ze in schijven
  3. kook de mosselen samen met de selder en de ui tot de mosselen openkomen
  4. haal de mosselen uit hun mosselschelp en leg ze in een kom
  5. haal ook de selder en de ui uit de mosselpot en hou ze ff apart
  6. giet het mosselsap door een neteldoek
  7. doe het mosselsap in een pot
  8. en doe er beetje water bij met de visfond in poedervorm
  9. laat dit even koken
  10. doe er de mosselen, de garnalen en de grote garnalen erbij en
  11. voeg een beetje van de groenten bij
  12. doe dan de 2 eetlepels tomatenpuree erbij en laat 2 minuten koken
  13. doe er dan de solo room bij
  14. laat nogmaals een 5 minuten koken
  15. als alles klaar is schep het soepje uit in kleine kommetjes (geen soepkommen)
  16. en eet smakelijk
pauleke