Zeevruchtenpannetje met asperges

2 40 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr mantelschelpnoten (dievries, Kelvin)
  • 16 scampi's
  • 10 asperges (diepvries, Kelvin)
  • 1/2 blik kreeftensoep
  • 20 ml gevogeltefond (bokaal)
  • 1,5 dl room
  • 2 eetlepels cognac
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gesnipperde peterselie
  • 1/4 koffieliepel paprikapoeder
  • tabasco
  • peper en zout
  1. Pel de scampi's en snij de diepgevroren asperges in stukjes van 2 à 3 cm.
  2. (20 min. mag enkele uren vooraf)
  3. Breng de gevogeltefond aan de kook in een kookpan. Kook de aspergestukjes gedurende 5 minuten. Haa ze uit de pan.
  4. Doe er de diepgevroren mantelschelpnoten in, laat afgedekt weer tot aan het kookpunt komen en zet het vuur af. Laat no 5 minuten rusten en haal de mantelschelpnoten uit de pan. Zet de aspergestukjes en de mantelschelpnote koel weg.
  5. Laat de fond tot de helft inikoken.
  6. Verhit 2 eetlepels olie in een pan. Bak de scampi's aan elke kant gedurende 2 minuten. Kruid met peper en zout. Besprenkel met de cognac en schep ze uit de pan. Zet de scampi's koel weg.
  7. Giet de ingekookte fond in de pan, voeg er de kreeftensoep bij en laat al roerend 3 minuten verder koken. Kruid met peper, zout, paprikapoeder en enkele druppels tabasco.
  8. Zet koel weg.
  9. Op het moment zelf (5 à 10 minuten)
  10. Doe de room bij de kreeftensaus en breng weer aan de kook. Doe er de scampi's, de mantelschelpnoten en de aspergeblokjes bij en laat afgedekt zachten verwarmen.
  11. Werk af met de fijngesnipperde peterselie.
  12. Dien op in een eenpersoonpannetje en geef er frans brood bij.
Brigitte H