Zeevruchtenpannetje met asperges

261 45 3 5
Aantal personen:
  • 250 g sint-jakobsnoten
  • 16 middelgrote scampi's
  • 10 asperges
  • 1/2 blik kreeftensoep
  • 200 ml gevogeltbouillon
  • 1,5 dl magere room
  • 2 eetlepels cognac
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 2 eetlepels gesnipperde peterselie
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1 scheutje tabasco
  • peper en zout
  1. Voorbereiding:
  2. - Pel de scampis
  3. - Snij de asperges in stukken van 2 à 3 cm
  4. Bereidingswijze
  5. -?Breng de gevogeltebouillon aan de kook in een kookpan. Kook er de aspergestukjes gedurende 5 minuten in en haal ze uit de pan.
  6. - Doe er de sint-jakobsnoten in, laat afgedekt weer koken en zet het vuur af. Laat nog 5 minuten rusten en haal ze dan uit de pan.
  7. - Zet de aspergestukjes en de sint-jakobsnoten op een frisse plaats. Laat de bouillon tot de helft inkoken.
  8. - Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar in een braadpan. Bak de scampis aan elke kant gedurende 2 minuten. Kruid met peper en zout.
  9. - Besprenkel ze met de cognac en schep ze uit de pan. Zet de scampis koel weg.
  10. - Giet de ingekookte bouillon in de pan, voeg er de kreeftensoep bij en laat al roerend 3 minuten verder koken. Kruid met peper, een weinig zout, paprikapoeder en enkele druppels tabasco. Zet op een frisse plaats.
  11. - Doe op het moment suprème de room bij de kreeftensaus en breng weer aan de kook. Doe er de scampis, de sint-jakobsnoten en de aspergestukjes bij en laat afgedekt zachtjes verwarmen (niet koken, anders worden de zeevruchten taai).
  12. - Werk af met de fijngesnipperde peterselie. Dien op in eenpersoonspannetjes en geef er brood bij.
PetraS